Regressie- en reïncarnatietherapie

 

Komt het weleens voor dat je depressief of somber bent en last hebt van negatieve gedachten?

 

Ieder mens heeft meer en minder gezonde aspecten waarbij therapie zich richt zich op de niet gezonde aspecten van ons doen, denken en voelen. Regressietherapie is van toepassing wanneer je in het verleden vervelende ervaringen hebt gehad waardoor er niet-functionele patronen zijn ontstaan. 

 

Spanningen in je lichaam kunnen bijvoorbeeld verzoorzaakt zijn door opgekropte emoties. Een trauma zorgt ervoor dat je lichaam namelijk nog steeds in de vecht (of vlucht) reactie zit, de beweging die je destijds wilde maken is niet gelukt en dit heeft zich vanaf dat moment in je systeem vastgezet.

 

Bij regressietherapie gaan wij ervan uit dat de oorsprong van je klachten en problemen in onverwerkte eerdere pijnlijke ervaringen ligt. Deze ervaringen kunnen bijvoorbeeld hebben plaatsgevonden in je jeugd, tijdens de periode voor je geboorte maar ook in een of meerdere vorige levens.

 

Door deze eerdere vervelende ervaringen heb je vaak conclusies over jezelf, je leven en de wereld getrokken en deze als overtuiging aangenomen. In regressietherapie, wat deel uitmaakt van psychotherapie, worden oude onbewuste ervaringen vanuit het onderbewustzijn omhooggehaald.

 

Er wordt gebruik gemaakt van een trance toestand waarbij je het elliptisch bewustzijn ervaart. Dit is een vorm van bewustzijn waarbij je je voor 50% bewust bent van jezelf in het verleden en voor 50% bewust bent in het heden. Hierdoor krijg je meer inzicht in de ervaringen uit het verleden en hoe deze verband houden met het heden. Tijdens de sessies worden de belemmerende overtuigingen ontkracht en worden bijbehorende emoties ontladen waardoor je energie weer vrij in je lichaam kan stromen en dit maakt de weg vrij om een persoonlijke groei door te maken op je levenspad.

 

Een reincarnatietherapeut gaat ervan uit dat een ziel meerdere levens doormaakt en dat onverwerkte traumatische ervaringen uit vorige levens voor problemen zorgen. Het gaat erom deze ervaringen te herbeleven met als doel deze te verwerken op lichamelijk, mentaal en emotioneel niveau.

 

Voor het succesvol ondergaan van deze traumatherapie is het niet nodig te geloven in vorige levens, maar wel de bereidheid je ervaringen serieus te nemen. Hierbij is het uitganspunt dat een ziel – over meerdere levens heen- altijd wil afmaken wat op dat moment onaf is en dit is ook een verklaring voor ‘toevallige’ gebeurtenissen. Het herbeleven van eerdere gebeurtenissen in vorige levens is in werkelijkheid een diepgaande reis in jezelf ervaren.

 

Hierbij wordt gebruikgemaakt van de onderstaande herbelevingsgebieden:

 

  1.  Innerlijk kindwerk;

  2. Deelpersoonlijkheden;

  3. Rouwen;

  4. Conceptie;

  5. Zwangerschap;

  6. Geboorte;

  7. Vorige levens;

  8. Gentherapie;

  9. Niet-eigen energie;

 10. Werken met de schaduw.   

 

In het begin kan het herbeleven van een nare gebeurtenis veel impact op je hebben, maar juist hierdoor kan de energie die zich toen in je systeem heeft vastgezet, worden losgelaten en hiermee wordt je van jouw klachten bevrijd en ben je weer in staat in het hier en nu te gaan leven.